FLYTTAR ALLT

FLYTTAR DETTA TILL MIN VANLIGA BLOGG
LÄTTARE ATT HA ALLT SAMLAT.
CHANETTE.BLOGG.SE
VÄLKOMNA

Nu är kyrkan bokad

Nu är kyrkan bokad till våran vigsel
den 4 augusti i år.
Prata precis med prellen.
så nu e det klappat och klart.
4 augusti i år kommer jag inte längre vara
fröken svensson utan bli fru andersson

vinn hos ulrika-3 juni

"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 300kr
från Love and be proud hos Tant Ulrika!"

avslutas den 3 juni

Hallon mums

Idag sa jag till mig själv att jag banne mig måste
se te att få i mig lite mellanmål med.
vilket jag e sinnes kass med att se te att få i mig.
så detta svängde jag ihop..
turkisk fet naturell yoghurt
klick grädde
lite hallon
och sen pudra jag över lite stevia


gött som sören

vinn hos amanda- 27 maj

Jag e med hos Amanda och tävlar om att
kunna vinna en valfri vara från brandsinfashion
detta skulle varit en toppen present till mig
i mitt kämpande med min viktnedgång
vinner jag skulle jag valt denna varan
ni ser nedan
avslutas den 27 maj

Ägg/korv & gräddstuvad vitkål

igår gjorde jag nåt som jag en gång åt hos min
appa och hans fru bea.
hon bjöd på gräddstvuvad vitkål och sen den dagen
e det nåt av det godaste jag vet.
man kan variera det med och lägg i tex spenat, paprika eller
annat i det med.
stekt falukorv
stekt ägg
lägg på sallads blad och stör lite
rivern parmesan ost på det.
sen skivar du vitkål och steker de glansiga i
smör sen häller du i grädde och låter det små puttra ett
bra tag
sen bara att servera

ahhhh fan det säger ni

AHHHH FAN DET SÄGER NI!!!
DETTA MÄRKTE JAG AV FÖRST IDAG FAKTISKT
OCH JAG AHR GÅTT PÅ LCHF I 6 DAR NU
*****************
Om du tvärt slutar äta socker och stärkelse kan du få omställningsbesvär första veckan. Man kan likna det vid »sockeravgiftning«. För de flesta är det ganska lindrigt och snabbt övergående. Annars finns det bra sätt att minska besvären.
Vanligt under första dagarna:
Huvudvärk
Trötthet
Yrsel
Lättare hjärtklappning
Irritabilitet
Det går snart över av sig själv när kroppen anpassar sig och din fettförbränning ökar. Besvären kan delvis undvikas med extra vätska och salt under första veckan. Ett bra sätt kan vara en (sockerfri) buljongtärning i en mugg med varmt vatten då och då, exempelvis var fjärde timme. Alternativt att dricka några extra glas vatten om dagen och salta lite mer på maten.
Skälet är antagligen att kolhydratrik mat kan binda vätska i kroppen och göra dig mer svullen. När du slutar med den maten tappar du överskottsvätska via njurarna. Det ger ibland vätske- och saltbrist första veckan innan kroppen hunnit vänja sig, vilket kan ge huvudvärk, yrsel med mera.
Vissa föredrar att trappa ner kolhydraterna långsamt under någon vecka för minsta möjliga omställningsbesvär. Men för de flesta är det lika bra att köra hårt direkt. Något extra tappat vätskekilo på vågen redan första dagarna är utmärkt för motivationen.
Om du tvärt slutar äta socker och stärkelse kan du få
omställningsbesvär första veckan. Man kan likna det vid
»sockeravgiftning«. För de flesta är det ganska lindrigt
och snabbt övergående.
Annars finns det bra sätt att minska besvären.
Vanligt under första dagarna:
Huvudvärk
Trötthet
Yrsel
Lättare hjärtklappning
Irritabilitet
Det går snart över av sig själv när kroppen anpassar sig
och din fettförbränning ökar. Besvären kan delvis undvikas
med extra vätska och salt under första veckan.
Ett bra sätt kan vara en (sockerfri) buljongtärning i en
mugg med varmt vatten då och då, exempelvis var fjärde timme.
Alternativt att dricka några extra glas vatten om dagen och salta lite mer på maten.
Skälet är antagligen att kolhydratrik mat kan binda vätska i
kroppen och göra dig mer svullen. När du slutar med den
maten tappar du överskottsvätska via njurarna.
Det ger ibland vätske- och saltbrist första veckan innan
kroppen hunnit vänja sig, vilket kan ge huvudvärk, yrsel med mera.
Vissa föredrar att trappa ner kolhydraterna långsamt
under någon vecka för minsta möjliga omställningsbesvär.
Men för de flesta är det lika bra att köra hårt direkt.
Något extra tappat vätskekilo på vågen redan första
dagarna är utmärkt för motivationen.

Istället för socker

jag e en sån som måste ha mitt morgon kaffe
men jag kan INTE dricka det utan grädde och socker.
så jag har istället köpt stevia som alternativ till vanligt socker.
kommer nog dock ta mig ett tag att vänja mig vid
det för det smakar IKKE som vanligt socker.
men det e inte äckligt iallafall
OM STEVIA
Växten Stevia är världens enda helt naturliga sötningsmedel
som är fritt från kalorier och kolhydrater –
ett perfekt substitut till dagens raffinerat socker och sötningsmedel.
I över 1,500 år har man använt Stevia som sötningsmedel
och medicin i framförallt Sydamerika. Det finns strax under
300 olika arter inom växtsläktet Stevia, och Stevia Rebaudiana
är den mest potenta och effektiva arten som fått störst
uppmärksamhet för sina sötande egenskaper.
Plantan har unika egenskaper som på senare år fått
västvärldens konsumenters och matproducenters uppmärksamhet
**************
FINNS annat alternativ med som jag vet att
andra LCHF:are andvänder och det är sukrin.
OM SUKRIN:
De består av en 100% naturlig och ekologisk produkt,
baserad på en sockeralkohol som kallas Erythritol.
Erythritol finns naturligt i bland annat päron, meloner och svamp.

*************'

(bilder lånade från googel)

Lite Lchf info

LCHF står för Low Carb, High Fat
Ät gärna: kött, fisk, ägg, ovanjordsgrönsaker och naturligt fett (som smör)
Undvik helst: socker och stärkelserik mat (som bröd, pasta, ris, potatis)
LCHF står för Low Carb, High Fat
Ät gärna: kött, fisk, ägg, ovanjordsgrönsaker och naturligt fett (som smör)
Undvik helst: socker och stärkelserik mat (som bröd, pasta, ris, potatis)
*******************
kommer uppdateras efterhand jag lär mig själv mer

Bilder på mitt gamla jag

1. jag 2008                              2. jag 2010
3. jag 2007
4. jag 2010                     5. jag 2006
6. jag 2009         7. jag 2010
6. jag 2002                     7. jag 2003

Kött & grönsaksris

Nu vart jag sååååååå trött på kyckling så idag
blev det lite tunt skivat mumsigt kött.
blomkål
zuccini
salt
riv blomkål coh zuccini på grova
sidan på rivjärnet.
häll först blomkålen i kokande vatten och
låt koka i ca 8 min.
sen i med zuccinin 2 min.
häll ut vattnet
klart
stek köttet i lite rena kryddor
ajvar
grädde
1/2 tsk rapshonung
salt
cyenne peppar
smör
blanda allt i en kastrull och låt
koka upp tills det tjocknar lite

Grönsaks gratäng

Idag blev det en Lchf gratäng här som jag svängde
ihop av vad jag typ hade i kylen.
och damn va gött det blev.
lite paj känsla över den.
GRÖNSAKS GRATÄNG
blomkål
zuccini
spenat
körsbärs tomater
fetaost
ägg
creme fraiche
vispgrädde
salt och peppar
rena örter
smöra en form.
lägg i zuccinibitar med blomkålsbitar,
körbärs tomater och spenaten.
strö över petaost
blanda ihop grädde, cream fraich, ägg, kryddor
och häll över grönsakerna.
In i ugnen 200 grader 25-30 min
blomkål
zuccini
spenat
körsbärs tomater
fetaost
ägg
creme fraiche
vispgrädde
salt och peppar
rena örter
smöra en form.
lägg i zuccinibitar med blomkålsbitar,
körbärs tomater och spenaten.
strö över petaost
blanda ihop grädde, cream fraich, ägg, kryddor
och häll över grönsakerna.
In i ugnen 200 grader 25-30 min

Vallmofrö panerad kyckling file mm

idag hitta jag få lite eget här.
så helt eget recept på dett mumset
VALLMOFRÖ PANERAD KYCKLING FILE
1 kyckling file
1 ägg
lite vallmofrön
smör
salt och peppar
dela filen på mitten längsgående
så de alltså behåller sin storlek men e tunnare
vispa upp ett ägg i en skål
blanda fröna och kryddorna i en annan skål
lägg först fileen i ägg skålen ska komma på båda sidorna
sen i frö skålen..
sen i en stekpanna med rikligt med ÄKTA smör
stek på båda sidorna
ZUCCINI/SPARRIS SPAGETTI
1 zuccini
3 sparrisar
salt
vatten
strimmla zuccinin e kanon att ha en sån
mandolin eller vad det heter till detta.
sån har jag.
sen delar du sparrisen med i strimmlor.
i med sparrisen ilättsaltat kokande vatten och koka
ca 8 min.
sen i med zuccinin och koka 3 min.
häll av vattnet.
KRÄMIG AJVAR SÅS
ajvar
vispgrädde
smör
blanda dessa 3 ingridienser och koka upp
och rör så de inte bränns.
TADAM KLAR

scones med örter

jag måste ju äta frukost med nu i detta LCHF träsket
eller vad man nu kan kalla det så googal runder lite och
hittade ett recept på scones.
som jag klart la till lite och to bort lite ha ha
LCHF SCONES

2 ägg
4 msk cream fraiche
1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl pofiber
1 tsk bakpulver
1 krm provensalska örter
lite mindr eän 1/2 msk fiberhusk
1/2 krm salt
Vispa ägg, grädde och cream fraich fint
och luftigt.
Blanda sen resten av ingridienserna i en
annan skål.
sen häller du det i äggsmeten och blandar runt väl.
Låt nu smeten stå och svälla i ca 20 min.
sätt ugnen på 200 grader.
smöra in en plåt väl och klicka ut 3 st klickar
av smeten. tänk på att inte ta de för täät för de flyter
ut lite grann.
in i mitten av ugnen. ska stå där tills de blir gyllen bruna.
så håll koll. jag hade mina inne ca 10 min..
men kolla dom för e olika från ugn till ugn
2 ägg
4 msk cream fraiche
1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl pofiber
1 tsk bakpulver
1 krm provensalska örter
lite mindre än 1/2 msk fiberhusk
1/2 krm salt

Vispa ägg, grädde och cream fraich fint
och luftigt.
Blanda sen resten av ingridienserna i en
annan skål.
sen häller du det i äggsmeten och blandar runt väl.
Låt nu smeten stå och svälla i ca 20 min.
sätt ugnen på 200 grader.
smöra in en plåt väl och klicka ut 3 st klickar
av smeten. tänk på att inte ta de för täät för de flyter
ut lite grann.
in i mitten av ugnen. ska stå där tills de blir gyllen bruna.
så håll koll. jag hade mina inne ca 10 min..
men kolla dom för e olika från ugn till ugn
**************'
var super goda.
kändes som att äta luft typ så lätta var de
i sin smak men du blir verkligen proppmätt på typ 2 små

Kyckling gratäng

Nu kommer första LCHF recept på den första
LCHF maten jag gjort.
gott som katten var det, riktigt krämigt ljuvligt

KYCKLING GRANTÄNG MED BLOMKÅLS RIS

kyckling file
fet grädde
äkta smör
körsbärs tomater
sparris
riven ost
salt
peppar
sallads krydda
tomat pure
ajvar

blomkål
salt
peppar

tärna kycklingfilen och bryn de med lite kryddor.
ta en ungs form.
skär sparrisen i mindre bitar och skiva tomaterna.
lägg kycklingen i formen.
lägg i grönsakerna i formen.
blanda grädden, tomatpuren och ajvaren
och krydda lite.
blanda runder.
häll över i formen och toppa med ost.
in i mitten av ugnen på 200 grader i ca 30 min
koka upp lättsaltat vatten.
riv blomkål på den grövsta sidan av rivjärnet.
häll det i det kokande vattner och koka i 10 min.
häll det i ett durkslag.
sen e det bara att njuta

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus